Online marketing tips voor (web)winkeliers

Een webwinkel beginnen met een goede start

Geplaatst op: 31 augustus 2009 door René Stuifzand

Je hebt een goedlopende winkel of je wilt die zelfgemaakte producten eindelijk eens verkopen. Dat kan met een mooie webwinkel op het internet. Na de opstartfase is het geweldig om te zien hoe de bestellingen binnenkomen en hoe al je inspanningen vruchten afwerpen. Het lijkt soms eenvoudig, maar een webwinkel beheren kost veel tijd.

Om te beginnen wil ik dit advies meegeven: “Begin goed voorbereid aan een webwinkel”. Bij het adviseren aan webwinkels kom ik vaak problemen tegen die met goede voorbereiding niet waren gebeurd. Je maakt nooit expres fouten, maar je wilt ze toch liever vermijden. Voor het slagen van een webwinkel is goed voorbereiden het halve werk. Foute beslissingen die je aan het begin maakt komen later bij je terug.

Iedereen die wil leren kan een eigen webwinkel beginnen. Je kunt het beste open staan voor het advies van anderen en onthouden dat iets opbouwen niet vanzelf gaat.

Een goede voorbereiding begint met vragen

Met het stellen van vragen kom je erachter hoe de webwinkel vorm gaat krijgen. Ben je nog niet afgeschrikt? Dan gaan we beginnen aan een goede voorbereiding. We beginnen met vijf vragen.

1.    In welke niche wil ik beginnen? Wat is mijn product?
Een niche is een specifiek, afgebakend deel van een markt. Nichemarkten kennen minder concurrentie dan de hoofdmarkt. Het vooraf nadenken over in welke niche je wilt gaan beginnen kan later veel problemen schelen. Je wilt niet te breed beginnen, maar ook zeker niet te smal. Zijn er wel mensen die geïnteresseerd zijn in mijn producten?

Vraag mensen in je omgeving of ze interesse hebben in de producten of andere mensen kennen. Je kunt op het internet kijken of er mensen zoeken naar jouw producten. Maak een lijst met zoektermen waarmee jij je producten zou gaan zoeken. Met google keywords tool kun je controleren hoeveel mensen zoeken op deze zoektermen.

2.    Wat zijn mijn eigen ervaringen in mijn niche?
Heb je ervaring met je niche, dan heb je een voordeel. Je krijgt geregeld vragen van klanten die verwachten dat je het juiste antwoord weet. Heb je een niche gekozen waar je al een grote interesse voor hebt, dan heb je een voordeel tegenover andere webwinkels.

3.    Hoe kom ik aan deze producten?
Voor veel producten bestaan er groothandels waar je de producten kunt bestellen. Vraag aan de groothandels wat de levertijden zijn voor een product en of je korting krijgt als je meer besteld. Neemt contact op met meerdere groothandels en kies de snelste en goedkoopste uit. Deze groothandels kun je vinden via Google, telefoonboek.nl of de gouden gids.

Maak je de producten zelf dan moet je niet vergeten je aan de vraag moet kunnen voldoen. Als je uren bezig bent met een product wat je dagelijks moet verkopen dan heb je hier geen tijd voor. Zijn de producten exclusief dan kun je hier meer geld voor vragen. Je ziet dit voordeel terug bij schilderijen, meubels en persoonlijke bedrukkingen.

4.    Wat doen de concurrenten in mijn niche?
Kun je geen concurrenten vinden? Dan heb je een goudmijn of een product wat niemand wil hebben. Gebruik de zoektermen in Google om je concurrenten te vinden. Je kunt bekijken hoe zij proberen je doelgroep aan te spreken. Wat voor kleuren gebruiken ze in hun design. Hebben ze een gastenboek, forum, blog of proberen ze iets anders te doen? Tonen ze veel foto’s bij de producten of video’s, beschrijvingen en specificaties. Hebben ze speciale lage prijzen en kun je hiermee concurreren? Zijn de bezoekers actief op de website? Schrijven ze uitgebreide recensies?

Je moet niet iets specifieks gaan kopiëren, maar je moet wel weten wat je concurrent doet. Je wilt het beter, origineler en het onderste uit de kan halen. Je wilt iets extra’s doen, zodat je tussen al die andere webwinkels er bovenuit springt.

5.    Welke webwinkel software kan ik gaan gebruiken?
Het internet staat vol met softwarepakketten die allemaal hetzelfde doen, maar ook op totaal verschillende manieren. Bij veel bedrijven is het mogelijk om een pakket enkele weken te testen. Na opzetten van je webwinkel wil je uitgebreide functionaliteiten hebben en een pakket wat goed bij je past. Je moet er dagelijks mee werken en een pakket waarbij je steeds je haren uit je hoofd trekt heb je geen plezier. Vergelijk de webwinkels goed, maar kijk ook na hoe vaak deze pakketten worden bijgewerkt. Een pakket wat niet wordt verbeterd staat niet op het lijstje van keuzes, want webwinkel software verouderd snel. Het gevaar met een softwarepakket is afhankelijkheid.

Mijn advies is om een webwinkel op maat te laten maken met alle functionaliteiten die je zelf wilt. Vraag verschillende offertes aan om een prijsindicatie te krijgen met de functionaliteiten die jij wilt. Een voordeel hiervan is dat je later deze mensen kunt inschakelen om je website nog verder uit te breiden. Het nadeel is dat het duurder is dan een softwarepakket en ze zelf misschien ook geen verstand van zaken hebben. Ik heb al eens gezien dat er echt slechte kwaliteit werd geleverd voor een hoop geld.

Als je technisch bent dan kun je ook je eigen webwinkel maken. Internet staat vol met handleidingen en tips hoe je dit kunt doen. Ik raad dit zelf af, omdat je dan je webwinkel moet bijhouden en ook nog de ontwikkeling. Als je webwinkel goed loopt, dan heb je hier geen tijd voor.

Veel vragen en we beginnen nog maar net

Waarschijnlijk hebben deze vragen, nog meer vragen opgeroepen. Een goed teken, want nadenken over die vragen is een goede start. Elke stap die je neemt voor je webwinkel brengt nieuwe ideeën, problemen maar ook uitdagingen.

Als je nu zit met vragen waar je geen antwoord op weet laat dan een reactie achter. Wil je de vragen vertrouwelijk behandelen dan mag je natuurlijk ook direct met mij contact opnemen.

Volg mijn RSSfeed en ontvang altijd de nieuwste artikelen over deze en gerelateerde onderwerpen.

Reacties

Wilbert Visom 12:17

Wilt u even op mijn website kijken. mijnlevenmetautisme.nl Die website staat ongeveer twee jaar onelin. Met veel te weinig resultaten. Bijna geen bezoekers en geen verkoop. Hoe kan ik mijn website aantrekkelijker maken. Zou u a.u.b zo snel mogelijk even een mailtje terug willen sturen. M.V.G Wilbert Vis

Johna475om 4:04

If some one wants expert view concerning running a blog afterward i advise himher to pay a quick visit this dfedkkfdgdec

Zelf heb ik gemerkt dat veel mensen vastlopen op punt 3. Zelf geef ik startende ondernemers ook advies bij het starten van hun webwinkel. Het vinden van producten en leveranciers blijkt vaak een groot struikelblok. Daarom wil ik enkele van jullie helpen met deze groothandel te delen www.cahecglobal.com

Plaats een reactie

Naam *
E-mail *
Website