Online marketing tips voor (web)winkeliers

Webwinkel afstudeeronderzoek met SEO en conversie optimalisatie aanbevelingen

Geplaatst op: 16 september 2010 door René Stuifzand

onderzoeksrapport webwinkel webwinkelonderzoekVan februari tot en met juli 2010 heb ik bij online marketingbureau Traffic4u mijn afstudeeronderzoek uitgevoerd. Een geweldige organisatie voor het afronden van mijn opleiding Communicatiesystemen. Er was alleen één voorwaarde: Bedenk een interessant onderwerp waar je enthousiast van wordt en die goed bij Traffic4u past. Oké, daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen.

De onderzoeksvraag: waar ging mijn onderzoek over?

Met mijn onderzoek heb ik de vraag: “Hoe kunnen webwinkeliers met behulp van zoekmachine- en conversie optimalisatie het aantal bestellingen verhogen? ” beantwoord.

Het resultaat: meer inzicht in de activiteiten van de Nederlandse webwinkelier en een onderzoeksrapport met “must have” aanbevelingen.

Het onderzoek: interviews met experts en een enquête

Voor het antwoord op deze vraag heb ik ervaren online marketing experts geïnterviewd. Mensen met praktische ervaring die dagelijks webwinkels optimaliseren. In totaal heb ik elf experts op het gebied van conversie optimalisatie en SEO gevonden bij Traffic4u, Onetomarket, OrangeValley, Online Dialogue, Concept7 en Prénatal.

Voor een beter beeld van de webwinkelier in Nederland heb ik een enquête ingezet. Door de hulp van 113 webwinkels weet ik nu hoe webwinkeliers werken met SEO en conversie optimalisatie.

Nog niet eerder vertoonde resultaten

Enkele resultaten zijn na afloop van mijn afstudeeronderzoek gepubliceerd op bekende blogs zoals Traffic4u, Marketingfacts en Twinkle Magazine. Om niet in herhaling te vallen, plaats ik hieronder nog drie niet eerder vertoonde grafieken.

Aantal webwinkel bezoekers per maand

Hoeveel bezoekers heb jij op je webwinkel? De meeste webwinkels hebben niet meer dan 5000 bezoekers per maand. Een groot deel van de webwinkels bestaat dus uit relatief kleine webwinkels en starters.

webwinkels omzet per maand

Ben je bang dat je het vergeleken met andere webwinkels een lage omzet hebt? Van alle webwinkels in Nederland ontvangt 35% minder dan 5000 euro per maand. Een webwinkel met deze omzet komt vaak voor vergeleken met andere niveaus. Wanneer je de top bereikt dan zit je bij de 5% met meer dan 500.000 euro per maand.

betalingsmethodes webwinkels in Nederland

Zoals verwacht zijn iDeal, vooruitbetalen via bank en de credit card veruit de populairste betalingsmethodes in Nederland. Zeker interessant om beschikbaar te maken aan je klanten.

In het onderzoeksrapport staat alles over mijn afstudeeronderzoek, de aanbevelingen en overige resultaten van de enquête. Heb je vragen over het onderzoek of wil je iets anders kwijt? Laat het weten in de reacties. Wat vinden jullie van de uitkomsten van de enquête?

Vraag het gratis onderzoeksrapport aan.

Ben je benieuwd naar de inhoud van het onderzoeksrapport? Vraag het onderzoeksrapport gratis aan op de website van Traffic4u.

 

 

Het onderzoeksrapport bevat:

  • Een samenvatting van het onderzoek;
  • De resultaten van de enquête in kleurrijke grafieken;
  • Een uitgebreid overzicht van de webwinkels in Nederland; 
  • Aanbevelingen van de experts voor SEO- en conversie optimalisatie voor webwinkels; en nog meer…

 

Plaats een reactie

Naam *
E-mail *
Website